Waardevolle Tips voor je sollicitatiebrief
Hoe moet de perfecte sollicitatiebrief worden gestructureerd? Om ervoor te zorgen dat uw sollicitatiedocumenten volledig overtuigend zijn, moet u op de volgende tips letten.
Het begint allemaal met onderzoek 

Voordat je erover nadenkt om aan een sollicitatiebrief te beginnen, moet je wat onderzoek doen: als je eenmaal een vacature hebt gevonden die bij je past, is de volgende stap het bezoeken van de website van het bedrijf! Ook als je de werkgever kent, is het belangrijk om erachter te komen waar hij voor staat en wat het bedrijf onderscheidt.

De eerste indruk telt 

De inhoud van uw sollicitatiebrief moet natuurlijk altijd bepalend zijn. Maar hetzelfde geldt voor de toepassing: het oog eet ook. Daarom moet u ervoor zorgen dat het ontwerp van uw documenten aantrekkelijk is, maar niet te overdreven.

Een uniforme lay-out van sollicitatiebrief en cv maakt niet alleen duidelijk dat je aan je eigen presentatie hebt gedacht, maar ook dat er iets heel belangrijk voor je is. Je hebt je best gedaan - en je sollicitatie moet dit ook optisch uitdrukken. Je moet het natuurlijk niet overdrijven met felle kleuren of afbeeldingen: het ontwerp moet tenslotte de inhoud ondersteunen en een structuur laten zien - en mag je carrière niet overtreffen.

Vind de juiste contactpersoon 

Vaak wordt in vacatures een contactpersoon genoemd, meestal de verantwoordelijke recruiter, naar wie de sollicitatie moet worden gericht. U moet deze contactpersoon dan in de adresregel en de aanhef in ieder geval noemen - alleen beleefdheid dicteert dat.

Als er geen directe contactpersoon wordt genoemd, kunt u dit zien als een kans om meer te weten te komen over de functie en het bedrijf. Een telefoontje kan geen kwaad en toont tegelijkertijd uw interesse. U kunt een goede eerste indruk maken door te vragen naar wie u de sollicitatie kunt sturen. Misschien krijgt u uw contactpersoon aan de telefoon en kunt u nog wat details over de functie opvragen of weten wat voor hem belangrijk is bij het solliciteren? Er is tenminste een kans dat je naam in je hoofd blijft hangen. Maar pas op: HR en recruiters hebben altijd tijd nodig! Irriteer de persoon met wie u praat niet en word niet te opdringerig. Dit kan natuurlijk uw applicatie beschadigen.

Zorg ervoor dat alle gegevens correct zijn 

Om ervoor te zorgen dat de lezer van uw sollicitatiebrief weet met wie hij te maken heeft, dient u altijd uw contactgegevens in de sollicitatiebrief te vermelden. Header of footer zijn hiervoor zeer geschikt, maar zijn geen vervanging voor geadresseerde en afzender!

De begeleidende brief voor uw sollicitatie is een formele brief: het is noodzakelijk om de geadresseerde en de afzender te noemen. Veel aanvragers worstelen hier met de lay-out. Als je daar ook moeite mee hebt, kun je een sjabloon gebruiken zodat alles er netjes en opgeruimd uitziet.

Zorg voor een goede structuur 

"Een sollicitatiebrief moet altijd een centraal thema hebben." U kunt deze zin in veel toepassingsgidsen lezen - en het is natuurlijk correct! Maar wat gaat er schuil achter deze onheilspellende rode draad? In principe verschilt de applicatie niet van elke andere tekst die je schrijft: er moet een structuur zijn die de lezer kan gebruiken ter oriëntatie.

Inleiding, hoofdgedeelte, conclusie

Ook de applicatie dient hieraan te voldoen. In de inleiding leg je je interesse uit en laat je zien waarom deze functie en het bedrijf voor jou interessant zijn. Je wekt op een creatieve manier de interesse van de lezer en maakt ze in het beste geval nieuwsgierig. Het grootste deel, het hart van je sollicitatiebrief, gaat inhoudelijk dieper in en moet de hoogtepunten van je carrière benadrukken en naar voren halen. Daarom ben jij de best mogelijke kandidaat voor de geadverteerde functie. Maar daarover later meer. De conclusie is het afscheid, waarin je weer je betrokkenheid benadrukt en natuurlijk laat zien dat je zin hebt in een persoonlijk gesprek.

Laat de lezer zien dat je het bedrijf hebt bestudeerd Als je een succesvolle

introductie wilt schrijven, gaat het ook om laten zien dat je echt ergens om geeft - het is tenslotte je droombaan en je wilt er alles aan doen om het te krijgen. Persoonlijke relaties met het bedrijf zijn natuurlijk een goede manier om dit te doen, maar niet iedereen heeft ze. En geen enkele HR-manager wil vandaag lezen:

"Ik was blij om je vacature te lezen en solliciteer hierbij op de geadverteerde functie."

Laat liever zien wat het bedrijf voor jou zo interessant maakt. Waarom solliciteer je daar? U kunt een goede start vinden door naar de employer branding van de werkgever te kijken: zijn er richtlijnen? Wat waardeert het bedrijf? Wat maakt het aantrekkelijk? Het gaat niet om het geven van pure gegevens of feiten - of om slijmerig te worden of honing rond de mond van de lezer te borstelen, maar om je interesse te tonen en ook te laten zien dat het zo is

Kies de juiste hoogtepunten van je carrière

Veel sollicitanten maken de fout om steeds dezelfde sollicitatiebrief te gebruiken - en slagen er vaak niet in. Waarom? Omdat de vaardigheden en stations die erin worden gepresenteerd niet reageren op wat er in de vacature wordt gevraagd. Als u een echt zinvolle sollicitatiebrief schrijft, moet u eerst analyseren wat er in de advertentie staat: welke kwalificaties worden gevraagd en welke vaardigheden moet de kandidaat hebben?

Voldoet u aan alle punten? Uitstekend! Maak een lijst van deze punten en bewijs ze met punten uit je vita. Ben je op zoek naar een goede teamspeler? In dat geval moet je aantonen dat je al succesvol in het team hebt gewerkt. Wat telt is wat je direct kunt onderbouwen en onderbouwen (liefst met cijfers en voorbeelden). Iedereen zegt dat ze in een team kunnen werken. Maar alleen degenen die het kunnen bewijzen, zijn overtuigd!

Kort en bondig, niet lang en losbandig

Daarbij moet u niet te veel van het onderwerp afdwalen en in details verdwalen. In het algemeen geldt het volgende voor begeleidende brieven: Het document mag niet langer zijn dan één A4-pagina. En als uw sollicitatiebrief langer is, moet u deze inkorten - en niet beknibbelen op de lettergrootte of alinea's. HR-managers hebben maar een paar minuten per applicatie om ze te bekijken. Als een sollicitatiebrief niet duidelijk leesbaar is, is dit vervelend en geeft het meteen een slechte indruk. Houd het kort en kom ter zake.

Je wilt jezelf verkopen, dus laat dat ook zien

Understatement en valse verlegenheid zijn hier niet op hun plaats. Het woord applicatie komt immers ook uit reclame. U doet uw eigen marketing om uzelf en uw personeel te verkopen. Veel sollicitanten, vooral in Duitsland, vinden het moeilijk om positief over zichzelf te schrijven. Je wilt niet opscheppen.

"De lezer zal zien wat ik kan doen."

Je moet jezelf natuurlijk niet open snijden en verwaand overkomen, maar je wilt ook indruk maken. Wees niet te nederig, maar wees zelfverzekerd. Je wilt tenslotte laten zien dat je de beste bent in de job.

Vermijd aanvoegende wijs, straal zekerheid uit

Valse understatement omvat ook buitensporige beleefdheid. Je hebt natuurlijk geleerd dat je geen misbruik moet maken van je tegenhanger, maar bepaalde formuleringen horen niet thuis in de begeleidende brief. Dit omvat ook de aanvoegende wijs:

'Ik zou een antwoord op prijs stellen.'

Het lijkt onzeker en straalt niet het vertrouwen uit dat je wilt tonen. Dus verwijder de aanvoegende wijs voor de toepassing uit je vocabulaire.

Maak een zinvolle slotzin

De laatste zin van uw sollicitatie gaat over het krijgen van een reactie van de lezer. Het uiteindelijke doel is om uitgenodigd te worden voor een persoonlijk gesprek. In sales wordt dit "call-to-action" genoemd, de recruiter moet op uw sollicitatie reageren en u "kopen". Leg daarom in de laatste zin uit dat je er naar uitkijkt elkaar persoonlijk te leren kennen en dat je graag langskomt voor een gesprek. Als u het moeilijk vindt om uw eigen te formuleren, staan ​​er online veel voorbeelden van klassieke slotzinnen voor uw toepassing.

Salaris, startdatum en co

En vergeet niet: als er in de advertentie om bepaalde informatie wordt gevraagd, moet je deze zeker in je sollicitatie opnemen. Vaak wordt mensen gevraagd naar een gewenst salaris en de mogelijke startdatum. Maak niet de fout om deze punten weg te laten, want u bent misschien niet zeker! Aanvragen die niet alle benodigde informatie bevatten, worden vaak direct uitgezocht omdat de formaliteiten niet kloppen. Een goede plek in de begeleidende brief voor salaris en startpunt dienstverband is de laatste alinea voor de adoptie.

Vergeet je handtekening niet

Met vriendelijke groet ... dus wat dan? Staat mijn naam onder de begeleidende brief of moet ik deze ondertekenen?

Het is duidelijk: zowel de sollicitatiebrief als het cv moeten worden ondertekend. Hoewel het verplicht is voor een cv, is het een goede vorm met een begeleidende brief. Daarnaast ziet het er nog beter uit als er een persoonlijk tintje is met jouw handtekening.

Vier ogen zien meer dan slechts twee

Voordat u uw documenten verstuurt, moet u zeker iemand anders het opnieuw laten proeflezen. De grootste no-go bij het solliciteren zijn nog steeds spelfouten of grammaticale fouten. Elke HR-manager zegt: Als je fouten maakt in zo'n belangrijk document als je eigen sollicitatie voor de droompositie, kan het zijn dat je niet goed kunt werken op de baan. Dus de aanvraag is opgelost. Zorg er dus voor dat u op zeker speelt en laat iemand anders uw aanvraag corrigeren, zodat u vanaf het begin uw kansen niet verliest door een domme fout.

Vergeet niet: stuur een enkel bestand

De sollicitatiebrief is klaar, het cv gecorrigeerd, de bijlage met referenties verzameld: de sollicitatie kan gaan! Als u, zoals de meeste sollicitanten, uw documenten per e-mail verstuurt, moet u alle documenten als één pdf-bestand verzenden. In geen geval afzonderlijk en vooral nooit als WORD-document. Dit zorgt er niet alleen voor dat de recruiter alles praktisch gesorteerd krijgt, maar je hebt ook de zekerheid dat de graphics en lay-out niet verschuiven als het bedrijf een andere versie van WORD gebruikt dan jij.

En nu?

Sollicitatiebrief - check! CV - check! Er wordt veel nagedacht over een aanvraag. Wilt u uw afgewerkte documenten nog beter gebruiken en geen kansen missen? Meld u gratis aan voor Monster. Met één account heb je de mogelijkheid om tot vijf versies van je cv te uploaden - zodat je altijd het juiste cv bij de hand hebt om snel en gemakkelijk te solliciteren. Daarnaast zijn recruiters dagelijks op zoek naar topkandidaten zoals jij en krijgen zo de kans om van je bewust te worden. Je kunt natuurlijk ook op elk moment een jobagent aanstellen, zodat de juiste vacatures direct in je e-mailinbox terechtkomen en je niet minder tijd hoeft te besteden aan het klikken door de veelheid aan aanbiedingen. Mis geen enkele kans!

 

 B1&BB1